Esther van der Winden over de Smart Personal Trainer opleiding

Vorig jaar had ik Fitvak A afgerond en had daarmee een basis gelegd voor het werken in de sportschool, het maken van schema’s voor beginners en het organiseren van small group en circuit trainingen.

Hierna wist ik niet zo goed welke vervolgopleiding mij het beste zou kunnen klaarstomen voor het werk als personal trainer in de praktijk. Na ruim een halfjaar kwam ik via Evert terecht op SmartPT. Hij raadde mij deze opleiding aan, om daarna te kunnen starten als zelfstandig PT-er.

De inhoud van de modules is overzichtelijk en bevat veel informatie, waar je in de toekomst ook nog wat aan hebt als naslagwerk. Bijvoorbeeld de Big 5, alternatieven hiervoor zoals unilaterale oefeningen, trainingsschema’s op maat maken, etc.

Doordat je ook meteen een snuffelstage volgt, gaat het allemaal nog meer leven en merk je waar je in de praktijk tegen aan zou kunnen lopen. Dit werd elke week besproken tijdens de les en we konden ook alle vragen direct per e-mail aan Victor stellen.

De opleiding is zeer compleet, omdat er ook een stukje voedingsleer, leefstijl en sales in zit. Onderwerpen die vaak onderschat worden door sporters! De opleiding is 3 maanden, waarvan je 1x per week op locatie les krijgt en je qua zelfstudie ongeveer 10 uur per week bezig bent.

Het meest interessante aan de opleiding vind ik het leren maken en aanpassen van trainingsschema’s aan de hand van het trainingsniveau en de belastbaarheid van de persoon. Dus het optimale trainingsschema kunnen aanbieden. Niet alleen voor beginners, maar juist ook voor mensen die al jaren trainen en bijvoorbeeld geen progressie meer maken of op plateau zitten.

Ik heb er zeer veel zin in om mensen met mijn opgedane kennis te helpen en te motiveren om hun (sport)doelen te behalen!


Esther heeft haar eigen onderneming opgericht en is nu actief als personal trainer op meerdere locaties.

About the author

Mijn naam is Victor Mooren. Ik ben personal trainer, coach en docent. Mijn doel is om beginners te begeleiden en te laten groeien tot volwassen personal trainers. Ook help ik ervaren trainers om hun vaardigheden en kennis een flinke boost te geven.