Interview met Sander van der Vlies

Smart Personal Trainer opleiding

1. Welke twijfels had je voordat je met de opleiding begon?

Voor mij was de fitness wereld om in te werken helemaal nieuw. Ik deed al jaren lang krachttraining maar had er nog nooit in gewerkt. Door de opleiding te volgen kwam je zoveel meer te weten dan alleen maar aan de ijzers hangen om resultaat te boeken. Het was een nieuw begin in mijn leven door met de opleiding te beginnen om een personal trainer te worden.

2. Hoe was je ervaring met de opleiding?

In de opleiding ben ik blanco ingestapt, en alles op mij af laten komen. Er werden elke week modules behandeld die je al van te voren kreeg toe gestuurd. Zo kon je die eerst zelf doornemen, voordat het werd besproken met de anderen cursisten. Al je vragen werden beantwoord met betrekking tot theorie, praktijk en omgang met klanten.

Er werd ook aandacht besteed aan de techniek en houding van al de verschillende oefeningen om het zo goed mogelijk over te brengen naar de klant toe. Je eigen techniek werd daardoor ook verbeterd. De cursisten die de opleiding volgen zijn zelf ook bezig met krachtsport, zo kan je je eigen ervaringen delen met de anderen. Je neemt dat dan ook weer mee tijdens het geven van PT’s.

3. Wat voor resultaten heb je behaald met de opleiding?

Kennis van de modules, om zo de vragen van de klanten zo goed mogelijk te beantwoorden. Hoe schema’s te maken die het beste past bij de klant en die voldoen aan de wensen. De omgang met de klanten. Iedereen is anders en daar zoek je een weg in om de klanten hun resultaten te behalen en een prettige samenwerking te onderhouden.

4. Aan wie zou je de opleiding aanbevelen?

De beginnende personal trainer of personal trainer kunnen veel leren tijdens deze opleiding. Veel informatie over de in en outs van wat het inhoud om personal trainer te worden. Hou je er zelf ook van om met sport bezig te zijn dan sluit deze opleiding goed bij je aan om jezelf door te ontwikkelen op het gebied van PT.

5. Wat zou je nog mee willen geven aan iemand twijfelt om de opleiding te volgen?

Twijfel over deze opleiding is totaal niet aan de orde. Er wordt op een leuke en goede manier kennis vergaard over alle concepten waar je mee te maken krijgt als personal trainer. Zowel met theorie als voorbeelden in de praktijk. Een aanrader!


Sander is nu actief als personal trainer bij INVORMsport.

About the author

Mijn naam is Victor Mooren. Ik ben personal trainer, coach en docent. Mijn doel is om beginners te begeleiden en te laten groeien tot volwassen personal trainers. Ook help ik ervaren trainers om hun vaardigheden en kennis een flinke boost te geven.