Interview met Lars Michorius

1. Welke twijfels had je voordat je met de opleiding begon?

Aangezien de opleiding vrij kort was of er wel genoeg behandeld werd om goede kwaliteit personal training te bieden.

2. Hoe was je ervaring met de opleiding?

De modules sloten goed aan op elkaar en waren inhoudelijk goed te volgen en uitdagend. In de modules kon je veel richtlijnen terugvinden om de trainingen van cliënten te individualiseren.

De clinics zaten ook goed in elkaar. Eerst kwam de theorie die je daarna goed kon gebruiken in het praktijkgedeelte. Door de soepele overgang haalde dit veel vragen weg. Er werd veel aandacht besteed aan techniek, waardoor je cliënten heel goed kan helpen met het vormen van een goede basistechniek.

De gehele opleiding heb ik met plezier gevolgd. De sfeer was altijd goed, waardoor het nooit voelde als een standaard les. Ook was er altijd ruimte om vragen te stellen over de behandelde stof, maar ook over dingen die niet werden behandeld.

De tijd die geïnvesteerd moest worden viel reuze mee. Je moest echter wel leren, maar het zou goed te doen moeten zijn naast een full time baan. Door er een uurtje per dag aan te besteden, beheerste je de stof goed.

Het examen was zeer professioneel. De theorie vond ik persoonlijk vrij pittig vergeleken met de praktijk, maar dit kan ook persoonlijk zijn. Voorafgaand aan de examens, wist je goed waar je aan toen was en wat er ging gebeuren, waardoor je het examen makkelijker kon doorlopen.

3. Wat voor resultaten heb je behaald na de opleiding?

Mede dankzij de opleiding ga ik zeer goed voorbereid het werkveld in. Met zowel de theorie als de praktijk van de clinics en modules, is er een zeer goede basis gevormd, waar je altijd op terug kan vallen. Mijn kennis is hierdoor ook aanzienlijk beter geworden.

4. Waar onderscheid deze opleiding zich in ten opzichte van andere opleidingen?

De opleiding onderscheidt zich omdat de meest actuele onderzoeken worden gebruikt, waar er daadwerkelijk uit het oogpunt wordt gekeken om mensen goed te helpen. Ook bij de moeilijkere trainingen, is er voldoende kennis aanwezig om het maximale eruit te halen voor de cliënt. De aansluiting op de praktijk is heel goed.

5. Aan wie zou je de opleiding aanbevelen?

Ik zou de opleiding aanbevelen aan iedereen (zowel beginnende als gevorderde personal trainers) die een goed onderbouwde opleiding wilt volgen en open staat voor nieuwe ingeving.

Voor de mensen die twijfelen. Je investeert in onderbouwde kennis die je altijd kan gebruiken en zal gaan gebruiken. Daarnaast is de opleiding in 2 maanden afgerond.

About the author

Mijn naam is Victor Mooren. Ik ben personal trainer, coach en docent. Mijn doel is om beginners te begeleiden en te laten groeien tot volwassen personal trainers. Ook help ik ervaren trainers om hun vaardigheden en kennis een flinke boost te geven.