Interview met Alberto Patterson

1. Welke twijfels had je voordat je met de opleiding begon?

Voor mij was het meer de tijdsdruk. Het is een korte opleiding, dus zal het tempo wat hoger liggen. Mensen gaan denken shit 2 maanden ik word overladen door informatie. Dit ga ik niet redden. Dat viel uiteindelijk wel mee. Ik had genoeg tijd om de module(s) per week uit te pluizen en te oefenen. Bij de clinic wordt de leerstof herhaald en kreeg je extra info erbij. Win win voor me.

2. Hoe was je ervaring met de opleiding?

De informatie die je nodig had kon je terugvinden in de modules. Om de stof in de modules te begrijpen was ik zo’n 5 uur per week bezig. Hiervoor nam ik dagelijks +-1 uur de tijd. Daarnaast hielp het om te oefenen met een stage klant. De informatie uit de modules kon ik gelijk in de praktijk overbrengen.

De tijd van de clinics werden goed besteed. Eerst de theorie en de vorige lessen doornemen. Dan weet je waar je staat. Dan is het oefenen. Niet urenlange doorgaan over hetzelfde. Want het wordt anders een overkill aan informatie en nu was er een goed balans. Dat maakt het voor mij prettig. Vergeleken met andere opleidingen waar je de hele middag bezig bent, dat je het gevoel krijgt dat je echt naar huis wilt. Dit was nu totaal niet het geval en ik ging elke keer met plezier naar de opleiding. Niet van daar gaan we weer.. maar wat kan ik vandaag leren om in de praktijk toe te passen.

Ik moet wel zeggen als je geen basis hebt, zoals fitness A of geen ervaring met training, wordt het moeilijker om alles op zijn plek te zetten.

Victor als docent vond ik rustig en heb ik als persoon positief ervaren. Ik heb het vaak meegemaakt dat leraren heel energiek zijn. Liever heb ik iemand die rustig is en zijn tijd neemt om iets uit te leggen. Dat het duidelijk is, dan dat die persoon mij probeert over te halen dat het leuk is. Leraren proberen overtuigend en leuk over te komen. Ik vind hoe Victor het neerzet chill. Het draait niet om hem, maar het draait om informatie die hij overbrengt. Hier zit een mooi balans in.

Van mijn studiegenoten heb ik ook bij kunnen leren, waarvan de een wat meer gevorderd was, terwijl de andere ook beginnend was. De ervaring van beiden hebben dus goed bijgedragen, omdat ikzelf ook beginnend ben.

Het examen was relatief pittig. De casussen zetten je aan het denken en testen of je de stof goed beheerst. Je komt jezelf dan tegen als je bepaalde dingen over het hoofd hebt gezien of iets minder goed beheerst. Als je meerdere mensen tijdens de opleiding begeleid, valt alles sneller en makkelijker op zijn plek.

Het praktijkexamen vond ik een hele goede. Je wordt in een situatie gezet met een klant en moet je alle belangrijke praktijkzaken doorlopen. Ik vond het een uitdaging om te kijken waar je staat.

3. Wat voor resultaten heb je behaald na de opleiding?

Eigenlijk viel alles nu op zijn plek van alle opleidingen die ik hiervoor heb gedaan. Alles wat ik heb geleerd, kan ik toepassen. Dat is heel fijn. Er zijn veel opleidingen beschikbaar. Ik had deze opleiding liever eerder gedaan, ook om geld te besparen, maar dat ik nu ook veel zelfverzekerder het veld in ga. Bij de andere opleidingen heb ik de theorie wel gehaald, maar de praktijk was ik toch wel een beetje onzeker over. Nu kan ik met veel vertrouwen personal training bieden.

Ik heb ook het naslagwerk om alles terug te kijken. Ik ben nu al bezig met het begeleiden van klanten. Je weet zo altijd wat je moet doen wanneer iemand vastloopt.

4. Waar onderscheid deze opleiding zich in ten opzichte van andere opleidingen?

Deze opleiding krijg je de tools om alles in de praktijk samen te brengen. Je hoeft niet door duizend boeken heen te gaan. Je kijkt naar of iemand een oefening uitvoert, de belastbaarheid van iemand, hoe je jezelf verkoopt, etc.

Bij andere opleidingen heb ik het ook meegemaakt dat ik meer zelf aan het trainen was dan dat je de praktijk aan het nabootsen was. De skills om iemand daadwerkelijk te kunnen trainen, miste ik bij die opleidingen een beetje.

Nu heb ik een goed balans van de theorie en de praktijk. De tools om het simpel te houden, maar toch goede resultaten te kunnen leveren.

5. Aan wie zou je de opleiding aanbevelen?

Aan fitness A en B trainers die verder willen. Die personal training willen oppakken. Personal trainers die 2 daagse opleidingen hebben gedaan, kunnen eigenlijk beter deze opleiding doen. Dan heb je i.i.g. de tools om iemand goed te begeleiden.

Als er twijfels zijn gewoon doen. Pas op het moment dat je de opleiding doet, dan weet je van oké ik zit hier goed!

 

About the author

Mijn naam is Victor Mooren. Ik ben personal trainer, coach en docent. Mijn doel is om beginners te begeleiden en te laten groeien tot volwassen personal trainers. Ook help ik ervaren trainers om hun vaardigheden en kennis een flinke boost te geven.